Egy kis történet:
A Sacher-torta az osztrák gasztronómia egyik legismertebb süteménye. Egyfajta csokoládétorta, amely két réteg sűrű, nem túl édes csokoládés piskótatésztából és a közöttük lévő vékony réteg sárgabaracklekvárból áll.
Franz Sacher bécsi cukrászról kapta a nevét, aki a városi legenda szerint 1832-ben alkotta meg Metternich herceg kérésére. Bár Sacher ekkor mindössze tizenhat éves volt, a torta azóta is az egyik legkedveltebb bécsi tortaspecialitásnak számít.
Szerencsére ez a leírás kicsit finomodott az évek során, legalábbis nálunk magyaroknál. Nálam két réteg baracklekvár van a finom csokoládés piskóta között és a csokiburkolat alá is jut bőven ;)
A Sacher torta ebben az esetben a tradícionális csokidíszek helyett cukorvirág koszorút kapott de rendelték már kacsacsőrű emlőssel és tinirumlival is ;)